Stort sett er trygt å handle på nett, spesielt om du tar forholdsregler og holder deg til velrenommerte butikker. Samtidig viser tall fra Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) at stadig flere nordmenn utsettes for både svindel og ID-tyveri. Da kan det være godt å vite at du er trygg dersom du handler med et Eika Kredittkort fra oss.

Forsikret mot ID-tyveri
Forsikring mot identitetstyveri er inkludert i alle våre Eika Kredittkort (gjelder ikke Eika Ansatt og Eika Bedrift). Skulle du derfor være så uheldig å oppleve at noen misbruker din identitet til å kjøpe varer og tjenester, har du rett til juridisk bistand på inntil 50.000 kroner. Forutsetningen er at kortet har vært i bruk de siste 45 dagene eller har utestående saldo. Les mer om forsikringen i forsikringsvilkårene.

Forebygge og oppdage ID-tyveri
Ifølge Datatilsynet rammes stadig flere av oss av ID-tyveri. Hva er egentlig et ID-tyveri og hva du kan gjøre for å forebygge at det rammer deg kan du lese mer om her.

Mistenker du at du er utsatt for ID-tyveri, er det svært viktig å handle raskt for å forsøke å begrense skadene. Les Datatilsynets gode råd

Husk at vi er her for deg uansett hva som hender!