Nå som det bugner over av gode kampanjer og tilbud i butikkene er det viktig å være varsom og på vakt for å gjøre julehandelen til en hyggelig tid. Svindlerne er spesielt aktive på denne tiden av året, og vi har sett en stor økning i svindelsaker den siste tiden. Vær spesielt oppmerksom på SMS og e-poster fra Posten og andre som leverer dine varer samt butikker og nettsteder som ber deg om å klikke på lenker for å legge inn informasjon om deg selv. 

Handler du på nett, er det viktig å bruke kredittkortet ditt når du betaler, enten du velger å bruke Vipps eller kortbetaling.  

Grunnen er at kredittkortet er tryggere enn ditt vanlige bankkort. I det du bruker kortet, er det nemlig bankens penger du handler med, og ikke dine egne. Skulle du derfor være uheldig og bli svindlet, er det ikke lønnskontoen din som blir tappet. 

Sikkerhet ved feil og mangler 
Å bruke kredittkort gir deg også en ekstra sikkerhet dersom det skulle vise seg at varen du har kjøpt har feil eller mangler. Det samme gjelder om selgeren nekter deg å benytte angreretten, eller om nettbutikken du har handlet i går konkurs.  

Legg kortene dine inn i Vipps 
Visste du at det er plass til både bank- og kredittkortet fra oss i Vipps-appen? Legg inn begge kortene, så kan du enkelt velge å bruke kredittkortet ditt når du handler på nett. Skulle du bli utsatt for svindel, så er bankkontoen din trygg.  
 
Slik kan du enkelt legge kortene dine i Vipps  
Leser du denne artikkelen på mobil, trykk her (direktelenke inn til Vipps-appen) for å legge inn kortinformasjonen din i Vipps. Leser du artikkelen på PC-skjermen kan du skanne QR-koden som du finner lengre ned på siden.

Tips til en bærekraftig julehandel 
I november og desember er kjøpefokuset ekstra stort. Her får du noen tips til å bli en mer bevisst forbruker og til å ta bedre valg under årets julehandel:  

  • Handle lokalt. Enkelt for deg og bra for lokalsamfunnet. 

  • Vær bevisst når du handler. Tenk gjennom hva du virkelig trenger og lag gjerne en handleliste. Da er det et pluss for lommeboka om du får det på salg. 

  • Kjøp en opplevelse eller gavekort på en restaurant – miljøvennlig og sosialt! 

  • Kjøp gjerne brukte julegaver fra Finn.no, Fretex eller Tise – bra for miljøet og godt for lommeboka! 

 

Kos deg i førjulstiden og del gode minner med dem du er glad i!