– Fondssparing er en gave som kan vokse i verdi over tid, sier Christian Vestengen, Senior Markedsansvarlig i Eika Kapitalforvaltning. 

– Med Smartspar er sparegaven bare et par tastetrykk unna. Perfekt for meg som vil at slekt og venners barn skal få noe verdifullt, samtidig som det har en større mening.  

Christian er fullt klar over at han som jobber med dette har ekstra godt anlegg for sparing, men er sikker på at langt flere vil komme i gang nå som det har blitt så enkelt. – For meg handler det om hva dette kan bli til. Jeg vil heller gi en gave som vokser over tid, som kan bli til noe fadderbarnet ønsker seg i fremtiden. Det hadde vært kult om en bursdags- eller julegave jeg ga til min nevø en gang i fremtiden hadde blitt til noe mye mer: En sykkel, bil, hjelp til førerkort eller noe annet han ønsker seg.

Smartspar – godt for den som gir og den som får

Et slikt bidrag til barnets fremtid vil oppleves godt, både for den som gir og den som får. Overgangen til voksenlivet er ofte brå nok, og en økonomisk kickstart vil kunne gi et betydelig armslag på veien inn i etableringen. Om det er bil eller boligkjøp som er målet, er det helt sikkert at årlige bidrag fra familien rundt kan gjøre underverker. Selv om onkels 300 kroner her og bestemors 500 kroner der ikke virker som all verden, skal du se at slike bursdags- og julegaver virkelig kan bli noe stort.

Gi gave og start egen sparing med Smartspar

I Smartspar kan du enkelt gi en gave til barn du bryr deg om. Det første du gjør er å laste ned Smartspar-appen. Deretter forteller du én av foreldrene til barnet som skal feires at du ønsker å spare til deres håpefulle. Så snart den ene av foreldrene har lastet ned appen og startet et sparefond til barnet, kan du overføre det ønskede sparebeløp – ved enhver ønsket anledning.

Last ned SmartSpar og kom i gang

– Sparing er virkelig verdens beste idé, og jeg hadde ikke gjort det selv om jeg ikke hadde hatt troen på det.   

Dere rundt kan utgjøre en stor forskjell

– La oss ta et regneeksempel som verken er for optimistisk eller pessimistisk. Si at begge foreldre, mormor og en tante setter inn 300,- hver til barnets bursdag. Det blir 1 200,- i året. Gjør de det samme til jul blir det 2 400,-. På 20 år blir det til sammen 48 000,-. Med dagens rentesats, forventer vi at beløpet øker til 63 137,-. Men i fond er det mer håp. Der vil 2 400,- sparte kroner hvert år kunne bli 88 603,- i løpet av 20 år.

Det er kjærkomne kroner for den nyvoksne som trenger egenkapital til sin første bolig. – Det er slike eksempler jeg som pappa interesserer meg for, og det tror jeg gjelder flere enn meg, avslutter Vestengen

Les også: Gaven som vokser med barnet ditt